Azure, Microsoft tarafından sağlanan bulut hizmetlerine ve kaynaklarına erişmenizi ve bunları yönetmenizi sağlayan bir bulut bilgi işlem platformu ve çevrimiçi bir portaldır.
Azure, makine öğrenimi, analitik ve nesnelerin interneti (IoT) dahil olmak üzere uygulamaları geliştirmek ve yönetmek için çeşitli araçlar ve hizmetlerin yanı sıra sanal makineler, veri tabanları ve ağ iletişimi gibi diğer birçok hizmet sunar. Ayrıca, web ve mobil geliştirme için çeşitli programlama dillerini, araçları ve çerçeveleri de destekler.
Azure, kullanıcıların ihtiyaç duydukları hizmet düzeyini ve kaynakları seçebilmeleri ve sadece kullandıkları kadar ödeme yapabilmeleri için ölçeklenebilir ve esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, güvenli olacak, bir dizi endüstri standardı ve düzenlemesine uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır.
Azure, çeşitli uygulama ve hizmetleri oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için işletmeler, devlet ve eğitim kurumları dahil olmak üzere çok çeşitli kuruluşlar tarafından kullanılmaktadır.
Azure kullandığınızda, uygulama ve iş yükleriniz için ihtiyaç duyduğunuz belirli hizmetleri seçip yapılandırabilirsiniz. Bu hizmetler bilgi işlem, depolama, ağ ve diğer kaynakları içerebilir. Bu hizmetlere, REST API’leri veya Azure portalı gibi çeşitli araç ve teknolojileri kullanarak internet üzerinden erişebilirsiniz.
Azure ayrıca, sürekli tümleştirme, dağıtım ve test araçları da dahil olmak üzere uygulamaları yönetmek ve dağıtmak için araç ve hizmetler sağlar. Uygulamalarınızı oluşturma, test etme ve devreye alma sürecini otomatikleştirmek için bu araçları kullanabilirsiniz.
Azure, kullandıkça öde fiyatlandırma modelini kullanır; bu, sadece kullandığınız hizmet ve kaynaklar için ödeme yapacağınız anlamına gelir. Bu sayede kaynaklarınızı gerektiği gibi yukarı veya aşağı ölçeklendirebilir, maliyetleri en aza indirmek için kullanımınızı izleyebilir ve optimize edebilirsiniz.
Genel olarak Azure, çok çeşitli uygulama ve hizmetleri oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için esnek, ölçeklenebilir ve güvenli bir platform sağlar.
Microsoft Azure, bulutta uygulama ve hizmetler oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için çeşitli hizmetler sağlar. Bu hizmetler bilgi işlem, depolama, ağ iletişimi vb. kategoriler halinde düzenlenmiştir. Azure hizmetlerinin bazı önemli örnekleri aşağıdaki şekildedir:
Azure, sanal makineler, kapsayıcılar ve işlevler (sunucusuz bilgi işlem) çalıştırmak için hizmetler sunar. Ayrıca web uygulamaları, mobil uygulamalar ve API hizmetleri oluşturmak ve yönetmek için araçlar sağlar.
Azure, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veriler dahil olmak üzere verileri depolamak ve yönetmek için hizmetlerin yanı sıra verileri yedekleme ve arşivleme hizmetleri sunar. Ayrıca verileri yönetmek ve analiz etmek için araçlar sağlar.
Azure; sanal ağlar, yük dengeleyiciler ve VPN’ler gibi ağ oluşturma ve bağlantı kaynakları için hizmetler sunar. Ayrıca güvenlik duvarları, DDOS koruması ve ağ izleme gibi ağ trafiğini yönetmek ve güvenliğini sağlamak için araçlar sağlar.
Azure; verileri toplamak, işlemek ve analiz etmek için makine öğrenimi, veri gölleri ve veri ambarları gibi hizmetler sunar. Ayrıca verileri görselleştirmek ve raporlamak için araçlar sağlar.
Azure, IoT cihazlarını bağlamak ve yönetmek için hizmetlerin yanı sıra IoT verilerini toplamak, işlemek ve analiz etmek için araçlar da sunar.
Bunlar, Azure’da bulunan birçok hizmetten yalnızca birkaçıdır. Azure, bulutta çeşitli uygulama ve hizmetler oluşturmak ve yönetmek için çok çeşitli araç ve hizmetler sağlar.
Azure kullanmayı seçmenin önemli birkaç nedeni aşağıdaki şekildedir:
Azure, işletmenizin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için uygulamalarınızı kolayca yukarı veya aşağı ölçeklendirmenize olanak tanır.
Azure, %99,95 çalışma süresi garantisine sahiptir, bu nedenle uygulamalarınızın ihtiyacınız olduğunda kullanılabilir olacağından emin olabilirsiniz.
Azure, dünyanın her yerinde bulunan veri merkezlerine sahiptir, böylece uygulamalarınızı kullanıcılarınıza en yakın olan bölgede barındırmayı seçebilirsiniz.
İşletmeniz zaten Office 365 veya Dynamics 365 gibi diğer Microsoft ürünlerini kullanıyorsa, Azure bu araçlarla kolayca entegre olabilir.
Azure, sanal makineler, web ve mobil uygulama geliştirme, veri depolama ve analiz vb. çok çeşitli hizmetler sunar. Bu, işletmeniz için ihtiyaç duyduğunuz belirli hizmetleri seçmenize olanak tanır.
Azure ile sadece kullandığınız hizmetler için ödeme yaparsınız; bu da maliyetleri kontrol etmenize ve bütçenizi optimize etmenize yardımcı olabilir.
Genel olarak Azure, bulutta uygulama ve hizmetler oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek isteyen işletmeler için yararlı bir platform olabilir.
Microsoft Azure kullanmanın dezavantajları aşağıdakileri içerir:
Azure’un kullandıkça öde fiyatlandırma modeli bazı durumlarda avantajlı olabilirken, bazı durumlarda diğer bulut platformlarından daha pahalıya mâl olabilir. Bu yüzden belirli ihtiyaçlarınız için Azure kullanmanın maliyetlerini dikkatli bir şekilde değerlendirmeniz gerekir.
Azure, hem güçlü hem de zayıf olan çok çeşitli hizmetler sunar. Seçeneklerin çeşitliliği bazı kullanıcılar için oldukça karmaşıktı. Bu nedenle hangi hizmetlerin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu anlamak biraz zor olabilir.
Azure kullanıyorsanız, temel olarak veri ve uygulamalarınızı Microsoft’a emanet etmiş olursunuz. Şirketin güvenilirlik konusunda güçlü bir geçmişi olsa da, tek bir satıcıya güvenmek bir risk olabilir.
Bazı durumlarda, Azure’u kullanırken diğer bulut platformlarına kıyasla temel altyapı üzerinde daha fazla kontrole sahip olmayabilirsiniz. Bu, altyapıları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak isteyen işletmeler için bir dezavantaj olabilir.
Genel olarak, işletmeniz için uygun olup olmadığına karar vermeden önce Azure kullanmanın artılarını ve eksilerini dikkatle değerlendirmeniz çok önemlidir.
Azure kullanmanın maliyeti, kullandığınız belirli hizmetlere ve kullanım düzeyine bağlıdır. Azure, kullandıkça öde fiyatlandırma modeli sunar, böylece sadece tükettiğiniz kaynaklar için ödeme yaparsınız.
Evet, Azure, bir dizi ücretsiz hizmet içeren ücretsiz bir hesap ve diğer tüm hizmetlerde kullanmak üzere 200 dolar tutarında bir kredi sunar. Bu ücretsiz hesap, kullanıcıların Azure’u denemelerine ve ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını görmelerine yardımcı olur.
Hayır, Azure sadece işletmeler için değildir. Yeni başlayanlar ve küçük işletmeler de dahil olmak üzere her büyüklükteki kuruluşlar tarafından kullanılabilir.
Microsoft, güvenliği ciddiye alır ve Azure’da barındırılan veri ve uygulamaları korumak için bir dizi önlem uygular. Bu önlemler fiziksel güvenlik, ağ güvenliği ve veri güvenliğini içerir.
Evet, Azure; Amazon Web Services (AWS) veya Google Cloud Platform (GCP) gibi diğer bulut platformlarıyla birlikte kullanılabilir. Bu, genellikle bazı iş yüklerinin Azure’da ve diğerlerinin başka bir platformda çalıştırıldığı “hibrit bulut” kurulumu olarak adlandırılır.
Azure’u kullanmaya başlamak için bir Microsoft hesabı oluşturmanız ve Azure’a kaydolmanız gerekir. Daha sonra ihtiyacınız olan belirli hizmetleri seçebilir ve uygulama ve iş yüklerinizi platformda ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, başlamanıza yardımcı olacak belgeler, öğreticiler ve Azure ekibinden destek dahil olmak üzere çok sayıda kaynak mevcuttur.
.TR öncelikli kayıtlar için son gün, 7 Ağustos 2024 olarak güncellenmiştir. Bunun akabinde süreçle ilgili…
WooCommerce, WordPress üzerine kurulu güçlü ve açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Doğru WooCommerce eklentileriyle çevrimiçi…
Yedekleme, WordPress web sitenizi siber saldırılardan ve kritik hatalardan korumanın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden…
Her WordPress web sitesi aşağıdaki giriş URL'lerine sahiptir: websiteniz.com/wp-admin websiteniz.com/wp-login Giriş yolları tüm web siteleri…
İnternette gezinirken büyük çoğunuz, "this site can’t provide a secure connection (bu site güvenli bağlantı…
ChatGPT'nin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana teknoloji gündeminde en çok konuşulan şey yapay zeka…