Eskiden bir web sitesi kurmak, teknik beceri ve birikim gerektiren bir işlemdi. Fakat son yıllarda eğlenceli ve nispeten teknik bilgi gerektirmeyen bir deneyim haline geldi. Artık teknik bilgiye ihtiyacınız olmadığı için kodlama, HTML ve FTP gibi kelimeleri unutabilirsiniz. Bugün asıl düşünmeniz gereken şey, web sitenizi yaparken hangi hazır web site tasarım aracını kullanacağınızdır.
Özellikle YouTube reklamlarında sık sık karşılaştığınız popüler hazır site araçları, kendi web sitenizi oluşturmanız için size ücretsiz planlar sunar. Üstelik bulutta barındırıldıkları için hosting için endişelenmenize bile gerek yoktur. Tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve Google Chrome, Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi bir web tarayıcıdır.
Kulağa oldukça iyi geliyor, değil mi? Ancak, birçok hazır site aracı olduğu için bu araçların artılarını ve eksilerini daha yakından incelemek gerekir. Fakat bu araçları incelemeden önce ‘İşiniz için hazır site aracı kullanmak doğru mu?’, bu sorunun cevabını arayalım.
Özellikle ücretsiz deneme sunan hazır site araçlarıyla, bir şablon seçmek ve sürükle-bırak editörü ile dakikalar içinde bir web sitesi kurmak size cazip gelebilir. Şimdilik bu ayrıntıları bir kenara bırakmanız ve bunun yerine sürecin sonunda görmek istediğiniz sonuçlara odaklanmanız gerekir. Doğru soruları sormak, bu hizmetlerden birinin işletmeniz için doğru seçenek olup olmadığını belirlemenizde size yardımcı olacaktır.
İşte kendinize sormanız gereken sorular:
Hazır bir site oluşturucu hizmetinin maliyeti ilk bakışta ucuz gibi görünebilir. Bu yüzden analiz ve SEO, sosyal medya entegrasyonu ve e-ticaret gibi ek işlevlerle ilişkili maliyetlere özellikle dikkat etmelisiniz. Daha da önemlisi, uzun vadeli maliyetleri ve bununla ilişkili gizli harcamaları hesaba kattığınızda, hazır site aracı sizin için çok büyük bir değer olmayabilir.
İhtiyacınız olan tek şey basit bir çevrimiçi broşürse, çok fazla harcama yapmanız gerekmez. Hızla özelleştirebileceğiniz tek sayfalık şablonlar sizin için daha iyi olabilir. Fakat zaman içinde büyütmeyi düşündüğünüz özel bir e-ticaret sitesi kurgunuz varsa, bunun için bir bütçe ayırmanız gerekecektir.
Hazır site araçlarının kullanımı kolaydır. Bu yüzden daha fazla zaman alan ve yüksek öğrenme eğrileri olan daha karmaşık süreçlerden kaçınmak isteyebilirsiniz.
Bu sorular üzerinde çalıştıktan sonra hala hazır site araçlarına ilgi duyuyorsanız, sizin için hazır site araçlarının avantajlarını derledik.
Hazır site araçlarını kullanmanın 3 ana faydası vardır:
Küçük bir işletme sahibiyseniz, muhtemelen odaklanmanız gereken diğer işlerle meşgulsünüzdür. Kodlama öğrenmek için zamanınız ve enerjiniz yoktur. Fakat yine de bir web sitesi yapmak isterseniz, hazır site araçları burada devreye girer. Kodlama veya web barındırma hakkında bilgi edinmenize gerek kalmadan, güzel görünümlü bir web sitesi oluşturabilirsiniz.
Tüm hazır siteler web barındırma dahil olarak gelir. Bu, özellikle bu işlere yeni kafa yormaya başlayan biriyseniz çok büyük bir avantajdır.
Neden mi?
Çünkü web barındırma, FTP, yedekleme, güvenlik ve diğer teknik şeyler hakkında bilgi edinmenize gerek kalmaz.
Tüm teknik bakım, web sitesi kurucusu tarafından sizin için otomatik olarak yapılır.
Hazır site araçlarının çoğu uygun maliyetlidir. Hatta birçoğu ücretsiz planlar bile sunar. Bu, bütçeniz ne olursa olsun, cebinize uyacak bir web sitesi oluşturma platformu bulma şansınızın yüksek olduğu anlamına gelir.
Hazır site araçları sundukları işlevsellik açısından çok ucuzdur. İyi bir hazır web sitesi aracıyla, yılda birkaç yüz dolarlık bir maliyetle tamamen işlevsel, güzel görünümlü ve duyarlı bir web sitesi oluşturabilirsiniz.
Hazır web site araçlarının avantajları sizin için yeterliyse, şu an piyasada bulunan en iyi hazır site araçlarına hep beraber bir göz atalım.
Aşağıda web sitesi hazırlamak için kullanabileceğiniz en popüler hazır site araçlarına göz atabilirsiniz.
Constant Contact, küçük işletmeler için kullanışlı ve kullanıcı dostu bir hazır web site oluşturucudur.
Artıları
Eksileri
Fiyatlandırma:
Tavsiye edilenler
Jimdo da Constant Contact ile aynı şekilde, küçük işletmeler için hızlı, zahmetsiz ve etkili bir hazır web site oluşturucudur. Yapay zeka ve kullanışlı bir WYSIWYG (What You See Is What You Get) editörü kullanan Jimdo, yeni başlayanlar, serbest çalışanlar veya portföy siteleri gibi az bakım gerektiren bir web sitesine ihtiyaç duyanlar için en uygun araçlardan biridir.
Ücretsiz plan, reklamlarla birlikte gelmesine rağmen temel özellikleri kapsar, ücretli planlar ise daha fazla depolama alanı ve bant genişliği gibi artı destek seçenekleri sunar.
Artıları
Eksileri
Fiyatlandırma
Tavsiye edilenler
Yalnızca tek sayfalık web sitelerde uzmanlaşan Strikingly, herkesin kullanamayacağı niş bir hazır web sitesi kurucusudur. Gerektiğinde ulaşabileceğiniz bir destek ekibi ve çok fazla özellikle donatılmış bir düzenleyiciyle, web sitenizi kişiselleştirmek için harika bir seçimdir.
Strikingly’deki şablonlar oldukça modern ve çeşitlidir. Böylece sevdiğiniz bir stili kolayca seçebilir ve kendi içeriğinizi bu şablona ekleyebilirsiniz. Strikingly, rakiplerinden daha fazla tasarım seçeneği sunsa da, farklı özellikler açısından oldukça eksiktir. Bir açılış sayfasından fazlasını istiyorsanız, size yardımcı olamaz.
Artıları
Eksileri
Fiyatlandırma
Tavsiye edilenler
Küçük işletmeler için sürekli en iyi hazır web sitesi araçlarından biri olarak gösterilen Wix, uygun fiyatları ve kullanıcı dostu yaklaşımı ile birçok farklı sektöre hitap eder. Bir site oluşturmak, daha önce listelediğimiz hazır site araçlarından daha uzun sürse de, istediğiniz gibi benzersiz ve orijinal bir web sitesi oluşturmak için Wix size birçok özellik sunar.
Artıları
Eksileri
Fiyatlandırma
Tavsiye edilenler
Domain ve hosting sektörünün bilinen isimlerinden olan niobehosting.com, hosting ve alan adı hizmetlerini küçük işletmeler için hazır bir web sitesi oluşturucuyu içerecek şekilde genişletti.
“Bisite Hazır Site Aracı” ile kullanıcılar sektörlerine göre otomatik bir site şablonu oluşturabilir ve belirli içeriğin bir kısmını istedikleri gibi özelleştirebilir.
Artıları
Eksileri
Fiyatlandırma
Tavsiye edilenler
Tüm bu önerilerden sonra, hazır web sitesi oluşturmaya nasıl başlayacağınızdan hala emin değilseniz, daha fazla bilgi için sorularınızı yorum olarak bırakabilir veya Niobehosting çağrı merkezinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Siteyi İncele: https://www.niobehosting.com/hazir-site/
.TR öncelikli kayıtlar için son gün, 7 Ağustos 2024 olarak güncellenmiştir. Bunun akabinde süreçle ilgili…
WooCommerce, WordPress üzerine kurulu güçlü ve açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Doğru WooCommerce eklentileriyle çevrimiçi…
Yedekleme, WordPress web sitenizi siber saldırılardan ve kritik hatalardan korumanın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden…
Her WordPress web sitesi aşağıdaki giriş URL'lerine sahiptir: websiteniz.com/wp-admin websiteniz.com/wp-login Giriş yolları tüm web siteleri…
İnternette gezinirken büyük çoğunuz, "this site can’t provide a secure connection (bu site güvenli bağlantı…
ChatGPT'nin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana teknoloji gündeminde en çok konuşulan şey yapay zeka…