Dünyanın en çok kullanılan CMS sistemlerinden biri olan WordPress’i tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerden biri de ücretsiz ve çok sayıda tema desteği sunuyor oluşudur.
WordPress sitenizi kurduktan sonra temanızı değiştirmek için bir kaç farklı yöntem bulunmaktadır. Şimdi bunları inceleyeceğiz.
İlk olarak FTP bağlantısı ile manuel olarak tema yükleme adımından bahsedeceğiz. Bu noktada, eğer FTP bağlantısının nasıl sağlanacağı ile ilgili aklınıza takılan hususlar varsa aşağıdaki yazımızdan detaylı ön bilgi edinebilirsiniz.
Özellikle de üçüncü parti temaları yüklemek için bu yöntemi seçmenizde fayda olacaktır. Hemen adımlara geçelim.
WordPress’in kendi resmi web sitesinde yer alan sayısız temayı ücretsiz olarak kendi ihtiyaçlarınıza göre edinebilir ve yükleyebilirsiniz. Tüm temaları incelemek isterseniz aşağıdaki bağlantı size yardımcı olacaktır.
Hemen kurulum adımlarına geçelim.
Öncelikle phpMyadmin girişi yapalım. WordPress veritabanı adı, WordPress kurulum dizininde bulunan wp-config.php dosyasında yer almaktadır.
Burada define(‘DB_NAME ile başlayan satırı bulalım.
Burada dosya yöneticisini kullanarak wp-content/themes dizini üzerinden yüklü temalarımızı görüntüleyebiliriz. Bu aşamada tema adlarına dikkat etmemiz çok önemlidir çünkü düzenleme yaparken hata olmaması için bu adları bire bir kullanmamız gerekmektedir.
Hemen sonrasında da phpMyadmin erişimi sağlayalım ve Giriş PhpMyAdmin butonuna tıklayalım.
Şimdi de wp_options tablosuna erişelim ve tema değiştirme işlemlerine başlayalım.
Burada da template ve stylesheet satırlarını bulalım ve tema adıyla hem template hem de stylesheet’i düzenleyelim. Bu işlemlerin ardından WordPress sitemizi açtığımızda temamızın değiştiğini göreceğiz.
Bu içeriğimizde .TR domain tescilleri için TRABİS'in talep ettiği destekleyici belgeler konusunda detaylı bilgi sağlayacağız.…
Filezilla güncellemelerinden sonra veya ilk FTP bağlantısı denemenizde sunucu bağlantısının SSL/TLS hataları nedeniyle başarısız olması…
.com.tr uzantılı alan adı satın almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri inceledikten sonra https://www.niobehosting.com/domain-sorgulama/com-tr-domain/ adresine girerek alan…
Google Chrome kullanıcılarının bir web sayfasına göz atarken aldıkları en yaygın hatalardan biri de, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’dir.…
Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar? BlueStacks, ilk olarak 2011 yılında masaüstü bilgisayarlarla mobil oyunlar oynarken…
Wi-Fi Nedir? Açılımı Wireless Fidelit olan Wi-Fi’yi kısacası kablosuz bağlantı alanı olarak tanımlamak mümkündür. Örneğin;…