Post Office Protocol kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve görevi posta görüntülemek olan POP3 internet erişiminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bugün sağlıklı e-posta kullanıyor oluşumuzu öncelikle POP3’e borçluyuz. Bize gönderilen bir e-postayı bilgisayarımıza indirme, aynı zamanda da silme işlemini POP3 protokolü ile sağlamaktayız.
Outlook, Thunderbird, Windows Mail, MAC Mail gibi yerel e-posta istemcilerinin uzak e-posta sunucuları ile iletişim kurmalarını sağlayan POP3, tek yönlü bir iletişim aracıdır. Bu şu anlama gelmektedir; veriler yalnızca sunucudan alınır ve ilgili istemciye iletilir. Yani POP3, bir e-posta için gelen sunucu görevi görmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; yapılan işlemlerin farklı bir cihazda görüntülenememesinden dolayı iletilerin silinmesi, kaybolması gibi durumlarla karşılaşılması durumudur. Dolayısıyla eğer sadece bir cihazda e-posta işlemleri sağlıyorsanız, POP3 protokolünü tercih etmelisiniz, ancak olası senkronizasyon problemlerini de göz önünde bulundurmalısınız.
Kullandığımız POP3 port bilgileri şu şekildedir;
Bu içeriğimizde .TR domain tescilleri için TRABİS'in talep ettiği destekleyici belgeler konusunda detaylı bilgi sağlayacağız.…
Filezilla güncellemelerinden sonra veya ilk FTP bağlantısı denemenizde sunucu bağlantısının SSL/TLS hataları nedeniyle başarısız olması…
.com.tr uzantılı alan adı satın almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri inceledikten sonra https://www.niobehosting.com/domain-sorgulama/com-tr-domain/ adresine girerek alan…
Google Chrome kullanıcılarının bir web sayfasına göz atarken aldıkları en yaygın hatalardan biri de, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’dir.…
Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar? BlueStacks, ilk olarak 2011 yılında masaüstü bilgisayarlarla mobil oyunlar oynarken…
Wi-Fi Nedir? Açılımı Wireless Fidelit olan Wi-Fi’yi kısacası kablosuz bağlantı alanı olarak tanımlamak mümkündür. Örneğin;…