Bu anlatım PHP hosting paketlerinde WordPress kurulumunu göstermektedir.
WordPress kurulumu 3 aşamalıdır;
Birinci aşama http://tr.wordpress.org/ adresinden güncel WordPress dosyalarının çekilip FTP alanınıza aktarılmasıdır. Bu işlemi tamamladıktan sonra WordPress için gerekli olan MySQL veritabanını oluşturmanız gerekmektedir. Php hosting paketlerinde 3 adet ücretsiz MySQL veritabanı oluşturma hakkınız bulunmaktadır. CentraWeb kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde işaretli olan MySQL Veritabanı butonuna tıklayınız.
Yeni veritabanı ekle butonuna tıklayarak işlemlere devam edebilirsiniz.
Yeni MySQL veritabanınız için bir isim, kullanıcı adı ve şifre giriniz ve Database Oluştur tuşuna basınız.
MySQL veritabanınız oluştuktan sonra bilgileri size gösterilecektir. Burada önemli olan nokta “Sunucu” bölümüdür. Sunucu bölümünde bir IP adresi yazdığına dikkat ediniz. WordPress kurulumunda localhost yerine bu IP adresini kullanacağız.
CentraWeb panel üzerinde WordPress için bir veritabanı oluşturduktan sonra, tarayıcıdan (Internet Explorer, Firefox, Chrome vb.) web sitenizi açarak kurulumu başlatabilirsiniz.
Karşınıza gelen ilk ekran wp-config.php dosyası için gerekli ayarlamalara başlanılan ekrandır. Burada Yapılandırma dosyası yarat butonuna tıklayarak sonraki sayfaya geçiyoruz.
Bu aşamada WordPress kurulumuna devam edebilmeniz için veritabanına ait gerekli bilgileri bilmeniz gerektiğiyle ilgili hatırlatma sayfası çıkıyor. Veritabanını daha önce oluşturduğumuz için Devam edebiliriz butonunu seçerek bir sonraki ekrana geçiyoruz.
Bu sayfada veritabanına ait bilgileri giriyoruz. Daha önce belirtilen IP bilgisi “Veritabanı Sunucusu” kısmına yazılıyor. Önceden oluşturmuş olduğunuz Kullanıcı adı, Şifre ve Veritabanı adı’nı ilgili yerlere giriniz. Bilgi girişlerinin ardından Gönder butonunu tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Veritabanı ile ilgili işlemlerin tamamlandığı ve kurulum işlemlerine devam edebileceğinizi belirten sayfa bilgisine ulaşıyorsanız, veritabanı ile ilgili bilgilerinizi düzgün şekilde girmişsiniz demektir. Aksi durumda girdiğiniz bilgileri lütfen kontrol ediniz. Bu sayfayı Şimdi kuruluma başlayabiliriz butonuna basarak geçiyoruz.
Kurulum ekranında, Sitenin başlığı bölümüne başlık bilgisini yazınız. Yönetici görevleri için bir e-mail adresi, kullanıcı adı ve şifresi belirleyiniz. Bu yönetici bilgileri sitenizdeki her türlü işlemde yetkili olacaktır, lütfen bu bilgileri kimseyle paylaşmayınız, bir yere kaydetmeyiniz ve unutmayınız. Bu şifrenin kaybolması, unutulması durumunda hiç bir yardımda bulunamayacağımızı üzülerek bildiririz.
WordPress’i Kur butonunu seçerek kurulum işlemlerinin tamamlandığını belirten sayfaya geçiyoruz.
Kurulumun başarılı olduğunun bildirilmesinin ardından Giriş butonuna basarak yönetim paneline giriş yapabiliriz. Artık siteniz hazırdır, tema yükleyebilir, menü yapılarını değiştirebilir ve içerik ekleyebilirsiniz.
Bu içeriğimizde .TR domain tescilleri için TRABİS'in talep ettiği destekleyici belgeler konusunda detaylı bilgi sağlayacağız.…
Filezilla güncellemelerinden sonra veya ilk FTP bağlantısı denemenizde sunucu bağlantısının SSL/TLS hataları nedeniyle başarısız olması…
.com.tr uzantılı alan adı satın almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri inceledikten sonra https://www.niobehosting.com/domain-sorgulama/com-tr-domain/ adresine girerek alan…
Google Chrome kullanıcılarının bir web sayfasına göz atarken aldıkları en yaygın hatalardan biri de, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’dir.…
Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar? BlueStacks, ilk olarak 2011 yılında masaüstü bilgisayarlarla mobil oyunlar oynarken…
Wi-Fi Nedir? Açılımı Wireless Fidelit olan Wi-Fi’yi kısacası kablosuz bağlantı alanı olarak tanımlamak mümkündür. Örneğin;…