Categories: GenelHostingLinux

Linux Bayi Paketinde OpenCart Kurulumu

Bu anlatım PHP hosting paketlerinde OpenCart kurulumunu göstermektedir.

OpenCart kurulumu 3 aşamalıdır;

  1. OpenCart dosyalarının FTP alanınıza aktarılması
  2. OpenCart için gerekli olan veritabanının oluşturulması
  3. OpenCart kurulumu

Birinci aşama http://www.opencart.com/ adresinden güncel OpenCart dosyalarının çekilip FTP alanınıza aktarılmasıdır. Sadece upload klasörü içerisindeki dosya ve klasörleri aktarmanız yeterlidir. Bu işlemi tamamladıktan sonra OpenCart için gerekli olan MySQL veritabanını oluşturmanız gerekmektedir. Linux bayi paketlerinde site başına 3 adet ücretsiz MySQL veritabanı oluşturma hakkınız bulunmaktadır. Plesk hosting yönetim panelinize giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde işaretli olan Databases butonuna tıklayınız.

 

Henüz bir veritabanı oluşturulmadıysa “No Databases” uyarısını görebilirsiniz. Add New Database butonuna tıklayarak işlemlere devam edebilirsiniz.

 

Yeni MySQL veritabanınız için bir isim giriniz ve OK tuşuna basınız. Diğer bilgileri değiştirmeniz gerekmemektedir. Bu adımda önemli olan nokta “Database Server” bölümüdür. Bu bölümde Local MySQL Server yerine bir  IP numarası yazıyorsa lütfen bu IP’yi bir yere kayıt ediniz. Bu IP kurulum aşamasında gerekli olacaktır.

 

Veritabanı oluşturulduktan sonra bu veritabanını kullanabilmek için bir veritabanı kullanıcısına ihtiyacınız olacaktır. Lütfen Add New Database User butonuna tıklayınız.

 

Database user name bölümüne bir veritabanı kullanıcı adı yazın, New Password ve Confirm Password bölümlerine belirleyeceğiniz bir şifreyi yazın. OK tuşuna basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bir sonraki aşama OpenCart kurulumu olacaktır.

 

Plesk panel üzerinde OpenCart için bir veritabanı oluşturduktan sonra, tarayıcıdan (Internet Explorer, Firefox, Chrome vb.) web sitenizi açarak kurulumu başlatabilirsiniz.

İlk ekran lisans sözleşmesidir. Lisans sözleşmesini onayladığınıza dair kutucuğu işaretledikten sonra Continue butonu ile kuruluma devam edebilirsiniz.

 

Magic Quotes, PHP 5.3 öncesi sürümlerde açık olması önerilmektedir, bu nedenle tüm sunucularımızda açık konumdadır, bu durum kurulumu engellememektedir, bu uyarıyı göz ardı edebilirsiniz.

Kutucuk içerisinde belirtilen dosya ve klasörlere yazma izni verilmesi ileride problem yaşamanızı önleyecektir. Bu işlemi Plesk panelde bulunan File Manager bölümünden yapabilirsiniz.

 

Bu bölümde veritabanı ayarlarınız ve yönetim kullanıcı adı, şifreniz sorulmaktadır. Daha önce belirtilen IP bilgisini “Database host” kısmına, önceden oluşturmuş olduğunuz Kullanıcı adı, Şifre ve Veritabanı adı’nı ilgili yerlere giriniz.

İkinci bölümde, yönetim hesabı olarak kullanılmak üzere kullanıcı adı ve şifre istenmektedir.

Bu yönetici bilgileri sitenizdeki her türlü işlemde yetkili olacaktır, lütfen bu bilgileri kimseyle paylaşmayınız, bir yere kaydetmeyiniz ve unutmayınız. Bu şifrenin kaybolması, unutulması durumunda hiç bir yardımda bulunamayacağımızı üzülerek bildiririz.

 

Kurulum tamamlanmıştır, dilerseniz site ön yüzüne erişebilir veya ürünlerinizi eklemek için site yönetim panelinize geçiş yapabilirsiniz.

 

Sitenizin ön yüzünde demo olarak eklenmiş ürünleri görebilirsiniz.

admin

Recent Posts

.TR Domain Destekleyici Belgeler Nelerdir?

Bu içeriğimizde .TR domain tescilleri için TRABİS'in talep ettiği destekleyici belgeler konusunda detaylı bilgi sağlayacağız.…

3 ay ago

FTP Bağlantısında SSL/TLS Hatalarının Düzeltilmesi

Filezilla güncellemelerinden sonra veya ilk FTP bağlantısı denemenizde sunucu bağlantısının SSL/TLS hataları nedeniyle başarısız olması…

3 yıl ago

Com.tr Domain Tescili İçin Gerekli Belgeler

.com.tr uzantılı alan adı satın almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri inceledikten sonra https://www.niobehosting.com/domain-sorgulama/com-tr-domain/ adresine girerek alan…

4 yıl ago

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Hatası Nasıl Çözülür?

Google Chrome kullanıcılarının bir web sayfasına göz atarken aldıkları en yaygın hatalardan biri de, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’dir.…

4 yıl ago

Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar, Özellikleri Nelerdir?

Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar? BlueStacks, ilk olarak 2011 yılında masaüstü bilgisayarlarla mobil oyunlar oynarken…

5 yıl ago

Wi-Fi Şifre Değiştirme Rehberi

Wi-Fi Nedir? Açılımı Wireless Fidelit olan Wi-Fi’yi kısacası kablosuz bağlantı alanı olarak tanımlamak mümkündür. Örneğin;…

5 yıl ago