Categories: E-Posta

Android Mail Kurulum Ayarları

Android işletim sistemi kullanan cihazınıza Email yazılımına email hesabınızı kurmak için;

1) Eposta uygulaması açılır;

2) Oturum açma ayrıntıları bölümünden mail hesabı ve şifresi cihaza tanımlanır, Manuel Kurulum seçeneği ile devam edilir;

3) POP3 ya da IMAP tercihimizi yapacağız; (POP ve iMAP kullanım şekilleri ile ilgili detay * açıklamalarında bulunmaktadır.)

4) Kurulum POP olarak devam edecektir. POP3 seçeneğini işaretleyip Mail parametrelerini doğru şekilde doldurup İleri butonuna basınız; (Parametre bilgileri aşağıda * açıklamalarında bulunmaktadır.)

5) Giden sunucu Mail parametrelerini doğru şekilde doldurup İleri butonuna basınız; (Parametre bilgileri aşağıda * açıklamalarında bulunmaktadır.)

6) Hesap seçenekleri ayarlarını standart ayarlarda kullanmak için İleri butonuna basınız;

7) Son aşamada yapılandırma ayarlarını cihaza kayıt etmek için kaydet butonuna basarak kurulumu tamamlayabiliriz.

* Kullanıcı adı : Eposta adresinin tümü. (örn: android@niobehosting.com / kurulum yapmak istediğiniz eposta adresinizi yazınız)
* Gelen posta sunucusu : mail.domainadresi.com (örn: mail.niobehosting.com / niobehosting.com bölümüne kurulum yapmak istediğiniz eposta adresinin domain bölümünü www kullanmadan yazınız)
* Giden posta sunucusu : mail.domainadresi.com (örn: mail.niobehosting.com / niobehosting.com bölümüne kurulum yapmak istediğiniz eposta adresinin domain bölümünü www kullanmadan yazınız)
* POP3 kurulum tercih etmeniz durumunda mail telefonunuza indiğinde webmail üzerinden ya da hesabın kurulu olduğu başka cihazlardan maili göremezsiniz.
* iMAP kurulum tercih etmeniz durumunda hesabın kurulu olduğu tüm cihazlarda ve web mailde mailler senkronize şekilde çalışacaktır. bir cihazdan yanıtladığınız maili diğer tüm cihazlarda görebilirsiniz. webmail ya da hesabın kurulu olduğu herhangi bir cihazdan maili sildiğinizde mail sunucudan ve diğer tüm kullanıcıların cihazlarından da silinecektir.

Yavuz Gümülcineli

Recent Posts

.TR Domain Destekleyici Belgeler Nelerdir?

Bu içeriğimizde .TR domain tescilleri için TRABİS'in talep ettiği destekleyici belgeler konusunda detaylı bilgi sağlayacağız.…

3 ay ago

FTP Bağlantısında SSL/TLS Hatalarının Düzeltilmesi

Filezilla güncellemelerinden sonra veya ilk FTP bağlantısı denemenizde sunucu bağlantısının SSL/TLS hataları nedeniyle başarısız olması…

3 yıl ago

Com.tr Domain Tescili İçin Gerekli Belgeler

.com.tr uzantılı alan adı satın almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri inceledikten sonra https://www.niobehosting.com/domain-sorgulama/com-tr-domain/ adresine girerek alan…

4 yıl ago

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Hatası Nasıl Çözülür?

Google Chrome kullanıcılarının bir web sayfasına göz atarken aldıkları en yaygın hatalardan biri de, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’dir.…

4 yıl ago

Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar, Özellikleri Nelerdir?

Bluestacks Nedir, Ne İşe Yarar? BlueStacks, ilk olarak 2011 yılında masaüstü bilgisayarlarla mobil oyunlar oynarken…

5 yıl ago

Wi-Fi Şifre Değiştirme Rehberi

Wi-Fi Nedir? Açılımı Wireless Fidelit olan Wi-Fi’yi kısacası kablosuz bağlantı alanı olarak tanımlamak mümkündür. Örneğin;…

5 yıl ago